ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τα τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Το αιώνιο παράπονο & με τέχνη και με πάθος, με το Δημήτρη Νικολούδη

30 Μαρτίου 2012

Περιγραφή

Συναυλία – παρουσίαση του βιβλίου-CD του Ντίνου Χριστιανόπουλου συνδιοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με τις εκδόσεις IANOS την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στο χώρο του Αμφιθεάτρου (Αγίου Δημητρίου 159Α).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου-CD «Τα τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Το αιώνιο παράπονο & Με τέχνη και με πάθος», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS. Στη συναυλία – παρουσίαση τα τραγούδια θα ερμηνεύσει ο Δημήτρης Νικολούδης, ενώ θα μιλήσουν ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Κωνσταντίνος Δ. Μπλιάτκας.
Μουσική θα παίξουν ο Σάκης Λάιος (πιάνο), ο Μιχάλης Πιπέρκος (πνευστά) και ο Στέργιος Κουλαξίδης (μπουζούκι μαντολίνο). Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ3, ο 102FM και ο 9.58FM.

Όπως αναφέρει στο σημείωμά του ο Δημήτρης Νικολούδης με αφορμή τη συναυλία – παρουσίαση του βιβλίου-CD στο Τελλόγλειο «το 1984 κάποιοι καλοί φίλοι, μου προτείνουν να γίνει ένας δίσκος με τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου στον οποίο ήθελαν να συμμετέχω κι εγώ. Αυτή η προσπάθεια δεν είχε τύχη. Μαζί με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη βάλαμε σκοπό κάποια στιγμή να δισκογραφήσουμε τα τραγούδια για τα οποία παιδευτήκαμε πάρα πολύ για να τα φτάσουμε στο αποτέλεσμα που επιθυμούσε ο δημιουργός τους. Έτσι λοιπόν καταφέραμε το 1994 να κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος «Το αιώνιο παράπονο» που περιέχει δέκα τραγούδια. Το 1998 κατόπιν προτροπής του φίλου Κώστα Μπλιάτκα κυκλοφορεί ο δίσκος «Με τέχνη και με πάθος». Σε αυτή τη δουλειά γίνεται ένα πάντρεμα των τραγουδιών του Ντίνου Χριστιανόπουλου με αυτά που έκανε πάνω σε στίχους του ποιητή ο μεγάλος μας συνθέτης Σταύρος Κουγιουμτζής. Η τιμή για μένα ήταν μεγάλη και βαριά και επιπλέον όλα αποκτούν μία άλλη διάσταση με τη συμμετοχή στο CD του Μανώλη Μητσιά».

Χώρος: Αμφιθέατρο Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Πληροφορίες: 2310247111 και 2310991377

Έναρξη
30/03/2012
Έναρξη
30/03/2012