ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τέχνη & Επιστήμη για τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού

23 Οκτωβρίου 2019

Περιγραφή

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Anese Cho “Fragmentation” και του μήνα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και η Σύμβουλος Γενετικής κ. Γλυκερία Σαμολαδά, σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Τέχνη & Επιστήμη για τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού», στις 23 Οκτωβρίου 2019 στις 7.00μ.μ.. Θα γίνει πρώτη προβολή της ταινίας “In the Family” της Joanna Rudnik, μία παραγωγή της εταιρίας Kartemquin Films και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και διακεκριμένους επιστήμονες.

Στην ταινία ντοκιμαντέρ “In the family”, η Joanna Rudnik σκιαγραφεί τις ζωές γυναικών και ανδρών που καλούνται να αποφασίσουν αν, πώς, πότε και γιατί θα προχωρήσουν στη διαδικασία των γενετικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού. Η ταινία κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Emmy στην Αμερική για την καθαρή εσωτερική της ματιά, χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς. Οι ιστορίες ζωής των γυναικών και των οικογενειών τους που καλούνται να ζήσουν με τη γνώση της προδιάθεσης για μια απειλητική ασθένεια, αποκαλύπτουν την επιστημονική, ψυχολογική, νομική, ηθική και κοινωνική πολυπλοκότητα του γενετικού ελέγχου για τα γονίδια BRCA.

Τί θα γίνει με την οικογένεια; Πρέπει να τους το πω; Θα μπορέσω να κάνω παιδιά; Πώς αντιμετωπίζει ο σύντροφος μια τέτοια αλήθεια; Είναι μια οριστική αλλοίωση ή μήπως μπορώ να συνεχίσω να αισθάνομαι γυναίκα; Γυρίζοντας την κάμερα στον εαυτό της η σκηνοθέτης απογυμνώνει τα αντιφατικά της συναισθήματα με τρόπο προσωπικό και σύγχρονο: Πόσα πρέπει να θυσιάσω για να ζήσω;

Με αφορμή την ταινία θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού οι: Γιάννης Νατσιόπουλος – Χειρουργός μαστού, Αθηνά Γιαννοπούλου – M.D. Πλαστικός & επανορθωτικός χειρουργός, Γλυκερία Σαμολαδά – Σύμβουλος γενετικής, Κατερίνα Λέντη – Ψυχολόγος εκπρόσωπος από το Άλμα Ζωής.

Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζεται προκράτηση.

Έναρξη
23/10/2019
Έναρξη
23/10/2019