ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στην Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Ελίζα Αλεξανδρίδου

15 Μαΐου 2017

Περιγραφή

Χώρος:
Αμφιθέατρο
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Νομική Σχολή οργανώνουν τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στην Ομότιμη Καθηγήτρια Ελίζα Αλεξανδρίδου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, ώρα 19.30 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Ο Τιμητικός Τόμος αποτελείται από μελέτες συναδέλφων, φίλων και μαθητών της κας Ελίζας Δ. Αλεξανδρίδου, ομότιμης καθηγήτριας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία έχει διαγράψει και συνεχίζει να διαγράφει λαμπρή πορεία στον χώρο της νομικής επιστήμης.
Μέσα από ένα εκτενέστατο συγγραφικό έργο, που χαρακτηρίζεται από πληρότητα, σαφήνεια, λιτό γλωσσικό ύφος και γλαφυρότητα, η τιμώμενη έδωσε στους νομικούς της θεωρίας και της πράξης την ευκαιρία κατανόησης πολύπλοκων νομικών θεμάτων που άπτονται, μεταξύ άλλων, του δικαίου ανταγωνισμού, του δικαίου εταιριών, του δικαίου του ηλεκτρονικού εμπορίου και του δικαίου προστασίας του καταναλωτή, στου οποίου τη διαμόρφωση συνέβαλε αποφασιστικά. Η επιστημονική διαδρομή της έχει αναγνωρισθεί και διεθνώς μέσα από τη συμμετοχή της σε διεθνείς ερευνητικές ομάδες, αλλά και μέσω πληθώρας διαλέξεων και δημοσιεύσεων σε έγκριτα νομικά περιοδικά στην αγγλική, γερμανική και γαλλική γλώσσα.
Η τιμώμενη καθηγήτρια σημείωσε σημαντική δραστηριότητα και στον χώρο της πανεπιστημιακής διοίκησης. Συμμετείχε επίσης σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ενώ υπήρξε Συντονίστρια του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Ηλεκτρονικώς Επιχειρείν και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η τιμώμενη δεν έμεινε, όμως, περιχαρακωμένη στις επιστημονικές ενασχολήσεις της, αλλά ως ενεργός πολίτης έχει έντονη κοινωνική συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.
Η παρούσα έκδοση αποτελεί ελάχιστη ένδειξη αγάπης προς την τιμώμενη καθηγήτρια Ελίζα Δ. Αλεξανδρίδου και αναγνώρισης του έργου αυτής εκ μέρους των συναδέλφων, φίλων και μαθητών της.

Περισσότερα για την έκδοση μπορείτε δείτε εδώ

Βρείτε συνημμένη την Πρόσκληση – Πρόγραμμα

Συνημμένα:

Πρόσκληση Τιμητικός Τόμος Αλεξανδρίδου.pdf

Έναρξη
15/05/2017
Έναρξη
15/05/2017