ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το κρουστόφωνο στο Τελλόγλειο με τη Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου

18 Μαρτίου 2012

Περιγραφή

Το Κρουστόφωνο «χτυπά» στο Τελλόγλειο την άλλη Κυριακή, 18 Μαρτίου, με την πολυμελή μπάντα κρουστών που παίζει, τραγουδά και κινείται σε ελληνικούς ρυθμούς καθώς και σε ρυθμούς από όλο τον κόσμο.
Τα νταούλια, τα αφρικανικά τύμπανα, τα ντέφια, οι κουδούνες, οι μαράκες, τα ταμπούρα και πλήθος άλλων κρουστών μαζί με τρομπέτες και ακορντεόν, εμψυχώνουν το κοινό, ενώ η δύναμη των κρουστών και οι δονήσεις του ρυθμού το παρακινούν να συμμετέχει στο χορό και στο τραγούδι.
H πεποίθηση του Κρουστόφωνου, είναι ότι τα απλά και προσιτά μέσα, όπως τα κρουστά όργανα, το σώμα και η φωνή, κρύβουν μια πρωτογενή ενέργεια που συγκινεί παντού και πάντα όλες τις ηλικίες.
Το πρόγραμμα συνδυάζει αναγνωρίσιμους ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς «Τι σε μέλει εσένανε» (Μικρά Ασία), «Τούτες οι μέρες το’ χουνε» (Νάξος), «Η θεία μου η Αμυρσούδα» (Μυτιλήνη), Λιανοχταρούδια (Θράκη), «Μήλο μου κόκκινο» (Νιγρίτα), «Τι ήθελα και σ’ αγαπούσα» (Κοζάνη), «Στης πικροδάφνης τον ανθό» (Ήπειρος) με ρυθμούς από την Καραϊβική («Merengue»), την Βραζιλία («Magalenha») αλλά και την Αφρική.

Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου

Η Μπάντα Δρόμου δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2003 και τα μέλη της προέρχονται από τα εργαστήρια κρουστών για ενήλικες που λειτουργούν στο «Κρουστόφωνο».
Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Χρήστος Ερκέκογλου, που μαζί με το Νίκο Θεοδωρίδη είναι οι υπεύθυνοι όλων των καλλιτεχνικών σχημάτων, δράσεων και παραγωγών του ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟΥ από το 1996 έως και σήμερα.
Η ομάδα αποτελείται από 20 και πλέον άτομα που παίζουν κρουστά και πνευστά, ενώ τραγουδούν και κινούνται σε ξέφρενους ρυθμούς. Έχει πάρει μέρος σε πολλά χάπενινγκ και συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, όπως στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο συνέδριο της ISME στη Μπολόνια της Ιταλίας το 2008, και στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2010.

Πληροφορίες για το Κρουστόφωνο:
Aλεξ. Παπαδιαμάντη 6, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54645
2310861874 και info@kroustophono.gr

ΧΡΗΣΙΜΑ
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες: 2310 247111 και 2310991610
Αμφιθέατρο Τελλογλείου
Κυριακή 18/03 , 17.00
Εισιτήρια: 7 € γενική είσοδος και 5 € (νεανικό για άτομα έως 32 ετών)

Έναρξη
18/03/2012
Έναρξη
18/03/2012