ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Οργανικό και Φωνητικό Σύνολο Ricercar στο Τελλόγλειο

20 Ιανουαρίου 2013

Περιγραφή

Δύο έργα του Τσέχου μπαρόκ συνθέτη Jan Dismas Zelenka, αλλά και έργα των Puccini και Schubert θα παρουσιάσει το σύνολο RICERCARστο Τελλόγλειο.Η πρώτη συναυλία πραγματοποιείται την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 7.30 το βράδυ και η δεύτερη την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Οι δύο συναυλίες εντάσσονται στο πλαίσιο της έκθεσης που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο -μέχρι τις 27 Ιανουαρίου-  «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος-19ος αιώνας» και στην οποία παρουσιάζονται έργα από το Μουσείο του Λούβρου.

Το Οργανικό και Φωνητικό Σύνολο RICERCAR δημιουργήθηκε από τον συνθέτη και μαέστρο Μιχάλη Μήρτσιο και αποτελείται σε σταθερή βάση από 30 νέους επαγγελματίες μουσικούς.  Το ρεπερτόριο του συνόλου RICERCAR περιλαμβάνει έργα όλων των μουσικών περιόδων, ξεκινώντας από την Αναγέννηση και φθάνοντας ως τις μέρες μας.  Κύριο μέλημά του είναι η ανάδειξη του μουσικού δυναμικού της Θεσσαλονίκης, αλλά και η εκτέλεση μουσικών έργων που διατηρούν το πνεύμα της εποχής τους, το προσεγγίζουν ωστόσο με νέο και δημιουργικό τρόπο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρώτο μέρος : Αφιέρωμα στον Τσέχο μπαρόκ συνθέτη Jan Dismas Zelenka (1679-1745) με την παρουσίαση 2 έργων του :

1. “Hipocondrie” (Υποχονδρία): έργο για ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών

2. “Magnificat” σε Ντο μείζονα για ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών, χορωδία και σολίστ (σοπράνο).

Δεύτερο Μέρος :

1. “Crisantemi ” του G.Puccini (1858-1924) για ορχήστρα εγχόρδων.

2. “Λειτουργία σε Σολ μείζονα” του F.Schubert (1797-1828) για ορχήστρα εγχόρδων, χορωδία και 3 σολίστ (σοπράνο, τενόρο και μπάσο).

Σολίστ : Κατερίνα Μήρτσιου, Ελένη Κομνή, Στέργιος Ίλτσος, Νικόλας Παπακωσταντίνου

Διεύθυνση-Διδασκαλία : Μιχάλης Μήρτσιος

Χώρος: Αμφιθέατρο Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών

Εισιτήρια: 7 και 5 ευρώ

Έναρξη
20/01/2013
Έναρξη
20/01/2013