ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ συναντά το ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ»

02 Ιουνίου 2013

Περιγραφή

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σας καλεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 19:30 στην έκθεση του γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη «Τα Φαντάσματά μου – Ο Άρτος». Ο καλλιτέχνης θα μας ξεναγήσει με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που δημιούργησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ελληνικό στα Κατσανοχώρια Ιωαννίνων.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θόδωρος Παπαγιάννης» που εγκαινιάστηκε το 2009 στο παλιό πέτρινο σχολείο του χωριού αποτελεί πλέον πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, αναζωογονώντας την ευρύτερη περιοχή. Στο μουσείο εκτίθεται η μόνιμη συλλογή από έργα του Παπαγιάννη και πλαισιώνεται από συμπόσια γλυπτικής και εργαστήρια για νέους καλλιτέχνες. Ο καλλιτέχνης συνδυάζει την έντονη επιρροή από τον τόπο του με τις σύγχρονες αναζητήσεις μέσα από αρχετυπικά θέματα.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση των εκθεμάτων με ήχους του ελλαδικού χώρου. Ερμηνεύει το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Ηχώ» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μουσική διδασκαλία: Αθηνά Κατσανεβάκη.Κινησιολογική υποστήριξη: Αιμιλία Μπουρίτη. Τραγούδι: Αθηνά Κατσανεβάκη, Χριστίνα Βέη, Δέσποινα Ψαθά, Κωνσταντίνα Πετρινιώτη, Καλλιόπη Γκρίνια, Αφροδίτη Πατουλίδου και Κορίνα Σιδηροπούλου.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αλέκου Τσόκου και της Νέλλης Ζαχαριάδου-Τσόκου, αγαπημένων φίλων και συμπατριωτών του γλύπτη, που παρακολούθησαν και αγάπησαν το έργο του από τα πρώτα του βήματα.

Είσοδος ελεύθερη

Έναρξη
02/06/2013
Έναρξη
02/06/2013