ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ξενάγηση στην έκθεση Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος-19ος αι.

25 Νοεμβρίου 2012

Περιγραφή

Άλλη μία ανοιχτή ξενάγηση πραγματοποιείται την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Τελλόγλειο στην έκθεση «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος-19ος αι.», στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης από το Μουσείου του Λούβρου. Το Τελλόγλειο ακολουθεί έτσι μια… παράδοση των ανοιχτών ξεναγήσεων κάθε Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στους επισκέπτες του Μουσείου Οι επιμελητές της έκθεσης, η Καθηγήτρια ΑΠΘ – Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Τελλογλείου Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά, ο Δρ Παναγιώτης Μπίκας και η Αρχαιολόγος Χριστίνα Τσαγκάλια αλλά και συνεργάτες του Μουσείου ξεναγούν τους επισκέπτες στα 82 έργα, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται πως η έκθεση είναι μέρος της σπονδυλωτής πενταπλής διοργάνωσης της Κίνησης των 5 Μουσείων της πόλης υπό το γενικό τίτλο «Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη». Στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου παρουσιάζονται αρχαίοι ελληνικοί μύθοι, όπως τους αποτύπωσαν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες από την Αναγέννηση και εξής.

Στα 82 έργα της έκθεσης του Τελλογλείου διακρίνεται η συνεχής ανταλλαγή μεταξύ πολιτισμών και λαών της Ευρώπης σε ένα δημιουργικό διάλογο που εξελίσσει και μεταλλάσσει περιεχόμενο και μορφή σε νέες προτάσεις έκφρασης. Φυσικά αυτοί που κερδίζουν από αυτόν το γόνιμο διάλογο είναι οι μεγάλοι δημιουργοί, όπως ο Ραφαήλ, o Annibale Carracci, o Tiziano, o Rembrandt, o Rubens και ο Ingres, και πολλοί άλλοι, έργα των οποίων μπορεί να θαυμάσει από κοντά ο επισκέπτης στο Τελλόγλειο.

Έναρξη
25/11/2012
Έναρξη
25/11/2012