ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ξενάγηση στην έκθεση Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος-19ος αι.

21 Νοεμβρίου 2012

Περιγραφή

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. προσφέρει στους επισκέπτες του μία ακόμη ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση “Ευρώπη και ελληνικοί μύθοι: 16ος-19ος αι.” με έργα από το Μουσείο του Λούβρου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αρχαίοι ελληνικοί μύθοι, όπως τους αποτύπωσαν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες από την Αναγέννηση και εξής. Μέσα από την αξιοποίηση των γραπτών πηγών που γνώριζαν και χρησιμοποιώντας τα λίγα αρχαία πρότυπα από σπουδαία ελληνιστικά ή ρωμαϊκά γλυπτά του Βατικανού (Ρώμη), όπως η Αφροδίτη Medici, ο Απόλλων Μπελβεντέρε κ.α., έδωσαν νέα ώθηση στη δυτική τέχνη αξιοποιώντας πλαστικές φόρμες, αξεπέραστες στο πέρασμα του χρόνου.

Στα 82 έργα της έκθεσης του Τελλογλείου διακρίνεται η συνεχής ανταλλαγή μεταξύ πολιτισμών και λαών της Ευρώπης σε ένα δημιουργικό διάλογο που εξελίσσει και μεταλλάσσει περιεχόμενο και μορφή σε νέες προτάσεις έκφρασης. Φυσικά αυτοί που κερδίζουν από αυτόν το γόνιμο διάλογο είναι οι μεγάλοι δημιουργοί, όπως ο Ραφαήλ, o Annibale Carracci, o Tiziano, o Rembrandt, o Rubens και ο Ingres, και πολλοί άλλοι, έργα των οποίων μπορεί να θαυμάσει από κοντά ο επισκέπτης στο Τελλόγλειο.

Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ και ισχύουν ατέλειες.

Έναρξη
21/11/2012
Έναρξη
21/11/2012