ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ξενάγηση στην έκθεση Ευρώπη και Ελληνικοί μύθοι: 16ος-19ος αιώνας

06 Ιανουαρίου 2013

Περιγραφή

Περάστε μία ευχάριστη και επιμορφωτική ώρα την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι στην ξενάγηση που οργανώνει για τους επισκέπτες του το Τελλόγλειο Ίδρυμα. Η ξενάγηση αφορά στα 82 έργα από το μουσείο του Λούβρου που φιλοξενούνται στο Τελλόγλειο μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2013.

Η έκθεση είναι μέρος της σπονδυλωτής πενταπλής διοργάνωσης της Κίνησης των 5 Μουσείων της πόλης υπό το γενικό τίτλο «Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη». Στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου παρουσιάζονται αρχαίοι ελληνικοί μύθοι, όπως τους αποτύπωσαν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες από την Αναγέννηση και εξής.

Στα 82 έργα της έκθεσης του Τελλογλείου διακρίνεται η συνεχής ανταλλαγή μεταξύ πολιτισμών και λαών της Ευρώπης σε ένα δημιουργικό διάλογο που εξελίσσει και μεταλλάσσει περιεχόμενο και μορφή σε νέες προτάσεις έκφρασης. Φυσικά αυτοί που κερδίζουν από αυτόν το γόνιμο διάλογο είναι οι μεγάλοι δημιουργοί, όπως ο Ραφαήλ, o Annibale Carracci, o Tiziano, o Rembrandt, o Rubens και ο Ingres, και πολλοί άλλοι, έργα των οποίων μπορεί να θαυμάσει από κοντά ο επισκέπτης στο Τελλόγλειο.

Γενική είσοδος: 5 Ευρώ και ισχύουν ατέλειες.

Έναρξη
06/01/2013
Έναρξη
06/01/2013