ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ξενάγηση στις εκθέσεις «Φιλίας Δώρα Ι» & «Έκκεντρη Τέχνη-Έκφραση Ψυχής»

13 Οκτωβρίου 2019

Περιγραφή

Ξενάγηση κοινού θα γίνει στις δύο μεγάλες εκθέσεις «Φιλίας Δώρα Ι» και «Έκκεντρη Τέχνη-Έκφραση Ψυχής» την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 11.30.
Στην έκθεση «Φιλίας Δώρα Ι» θα πραγματοποιήσει την ξενάγηση η Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ κυρία Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά. Πολλά από τα έργα αυτής της έκθεσης, ζωγραφικά, γλυπτά, χαρακτικά, αλλά και ποικίλα αντικείμενα και μορφές τέχνης παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Παρόλη τη διαφορετικότητα και ποικιλία έκφρασης που τα διακρίνει, συνομιλούν και συνδέονται μεταξύ τους με έναν μαγικό τρόπο, επιτρέποντας πολλαπλές αναγνώσεις σε διάφορα επίπεδα, θεματικά, στιλιστικά, μορφολογικά, συμβολικά, εννοιολογικά, αποκαλύπτοντας μια βασική υποδόρια διαδρομή να τα ενώνει: ποιότητα και αγάπη στον άνθρωπο.
Στην «Έκκεντρη Τέχνη-Έκφραση Ψυχής» θα ξεναγήσει ο ψυχίατρος-εικαστικός Δρ. Παύλος Βασιλειάδης. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των Β. Καλαϊτζή, Θ. Κοπριανού, Δ. Ζάχου, Α. Βανδέρα, Δ. Λαΐου, Δ. Ρακογιάννη, Χ. Κερίδη, Θ. Τζανταρμά, Χ. Ζαπουνίδη, Π. Τεζαψίδη και Ν. Τσιμινά. Τα έργα προέρχονται κυρίως από τη συλλογή του ψυχιάτρου-εικαστικού Παύλου Βασιλειάδη, ο οποίος έχει δημιουργήσει εδώ και εικοσιπέντε χρόνια τη Μονάδα Πολιτιστικής Επικοινωνίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με συμμετοχή καλλιτεχνών με ψυχικές διαταραχές και έχει διοργανώσει με αυτήν πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Αρκεί το εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ και 2,5 ευρώ (μειωμένο).

Οι εκθέσεις τελούν υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Επίσημα εγκαίνια εκθέσεων Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Έναρξη
13/10/2019
Έναρξη
13/10/2019