ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ξενάγηση στις εκθέσεις “Forever Now” και “Finotti. Fine Notte. Το τέλος της νύχτας”

11 Οκτωβρίου 2020

Περιγραφή

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ξενάγηση κοινού στην έκθεση “Forever Now” του Πάνου Τσαγκάρη, από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό καινούργια έργα, που στη συντριπτική τους πλειονότητα φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την έκθεση του Τελλογλείου.

Ο καλλιτέχνης αποτυπώνει στον καμβά ένα αμάλγαμα φαινομενικά ετερόκλιτων συμβόλων, μύθων και παραδόσεων, που ωστόσο συγκλίνουν, ανεξάρτητα από τον τόπο και τον χρόνο δημιουργίας τους. Mας καλεί να αντιληφθούμε τον Χρόνο, όχι ως κάτι πεπερασμένο ή μελλοντικό, αλλά ως στιγμή, που λαμβάνει χώρα κατά αποκλειστικότητα στο παρόν, και το Σύμπαν ως γεμάτη ενέργεια μητρική αγκαλιά που ξορκίζει τον φόβο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση γλυπτικής του Novello Finotti: “Finotti. Fine Notte. Το τέλος της νύχτας”, η οποία παίρνει παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου. Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο έργων του, τα περισσότερα σε μάρμαρο Καράρα αλλά και σε μαύρο Βελγίου και ροζ Πορτογαλίας, κάποια από αυτά είναι μεγάλων διαστάσεων, όπως το μνημειώδες έργο «Τιμή στον Σαίξπηρ».

*Δεδομένων των συνθηκών για την αντιμετώπιση του Covid-19 και λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ξενάγηση: 18 άτομα. Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα ακολουθήσουν παράλληλες ξεναγήσεις.

Τηλ. κρατήσεων: 2310-991610.

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής προστασίας για εργαζόμενους και επισκέπτες στους χώρους εντός και εκτός κτιρίου. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Αρκεί το εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ και 2,5 ευρώ (μειωμένο).

Έναρξη
11/10/2020
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 12.00
Έναρξη
11/10/2020
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 12.00