ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Έκθεση: “Έκκεντρη Τέχνη – Έκφραση Ψυχής”

04 Οκτωβρίου 2019 - 01 Δεκεμβρίου 2019

Περιγραφή

Ιδανική για μαθητές δευτεροβάθμιας αλλά και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (μετά από συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς).
Η συγκεκριμένη έκθεση, δίνει τη μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουμε εικαστικά έργα που δημιουργούνται έξω από τα όρια της καθιερωμένης τέχνης, από ανθρώπους αυτοδίδακτους, που δεν έχουν σπουδάσει σε σχετικές σχολές, οι οποίοι συχνά χρησιμοποιούν παράξενες τεχνικές ή υλικά. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα έργα στα οποία αποτυπώνονται διάφορες ακραίες διανοητικές ή ψυχικές καταστάσεις, δημιουργούνται περίπλοκοι φανταστικοί και ονειρικοί κόσμοι και κυριαρχεί το συναίσθημα.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις διαφορές της Έκκεντρης Τέχνης από τους άλλους τρόπους εικαστικής παραγωγής, να μάθουν για τις απαρχές της και τη σύνδεσή της με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Picasso, o Matisse, o Dubuffet και o Duchamp.
Σημαντικότερος στόχος μας είναι να αντιληφθούν τα παιδιά ότι η τέχνη είναι ανοιχτή προς όλους, ότι συνδράμει σε τομείς όπως η Ψυχιατρική με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην πορεία θεραπείας των ασθενών και φυσικά ότι οι ψυχικά ασθενείς αξίζουν το σεβασμό και την αποδοχή όλων μας ως προσωπικότητες και ως καλλιτέχνες.
Η έκθεση είναι μια ωδή στην διαφορετικότητα και στην συμπερίληψη, έννοιες που απασχολούν και προβληματίζουν έντονα και τον χώρο του πολιτισμού.

Για προνήπια ως μαθητές Β Δημοτικού:
Οι μικροί μας φίλοι δημιουργούν απλές αναπαραστάσεις προσώπων με πλαστελίνη, βασισμένοι στα αντίστοιχα έργα της έκθεσης.

Για μαθητές Γ εως ΣΤ Δημοτικού:
Τα παιδιά προσπαθούν να αποτυπώσουν τα συναισθήματά τους με χρωματιστά παστέλ/κηρομπογιές σε ένα μαύρο Α4. Εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα έργα της έκθεσης.

Για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου:
Τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους κολλάζ με μικτή τεχνική, εμπνευσμένα από την έκθεση. Εστιάζουν στα συναισθήματα που τους προκάλεσε η έκθεση ή κάποιο συγκεκριμένο έργο και προσπαθούν να μεταφέρουν το συναίσθημά τους στο έργο τους. Ακολουθεί συζήτηση και μικρή ανάπτυξη της παραγωγής τους.

Πιστεύοντας ότι η ανταπόκρισή σας θα είναι θετική, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το δυνατόν συντομότερο για την επίσκεψή σας, ώστε να προγραμματίσουμε έγκαιρα και να διευκολύνουμε την επίσκεψή σας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Στα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν 75 μαθητές/ώρα. Διαμορφώνονται τρία group ξεναγήσεων, τα οποία κινούνται παράλληλα στο χώρο.
• Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 1,50 ευρώ ανά μαθητή/τρια.
• Κάθε ομάδα των 25 ατόμων πρέπει να συνοδεύεται τουλάχιστον από έναν/μία συνοδό εκπαιδευτικό, που θα ακολουθεί την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
• Η διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι μία ώρα και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00-14.00 & Τετάρτη: 9.00-14.00 & 17.00-21.00, Σάββατο, Κυριακή: 10.00-18.00.
• Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω ενημέρωση παρακαλώ επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο 2310 99 16 14 (Τρίτη –Παρασκευή 09:00-14.00) Υπευθ. Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ελένη Μπουντουρέλη.
• Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε και με το 2310 247 111.

Διάρκεια Έκθεσης:
4 Οκτ 2019 – 1 Δεκ 2019

Έναρξη
04/10/2019
Λήξη
01/12/2019