ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FAMILY TIME, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

#familytime «Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Καράβια θρύλοι στου Τελλογλείου την πύλη»

18 Δεκεμβρίου 2021

Περιγραφή

…Παρατήρησε προσεχτικά, άκου και έπειτα μοιράσου τις ιδέες και τις σκέψεις σου, ενώ εξερευνείς την έκθεση «Καράβια θρύλοι των θαλασσών κατά την Εθνεγερσία του 1821»…

Κατά τη διάρκεια του οικογενειακού μουσείο-εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά ηλικίας 4 με 12 ετών αλλά και οι συνοδοί τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο της τέχνης μέσα από προσεχτικά επιλεγμένες δραστηριότητες που προϋποθέτουν και ενισχύουν τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη όλων των μελών της οικογένειας και της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, μικροί και μεγάλοι εξερευνητές θα παρατηρήσουν τα ομοιώματα των πλοίων του 1821, τα οποία γίνονται αφετηρία της ιστορικής αφήγησης, γύρω από τις σπουδαίες συγκρούσεις στη θάλασσα και τους πρωταγωνιστές τους και οδηγούν τους συμμετέχοντες στο μικρής διάρκειας εικαστικού περιεχομένου εργαστήριο, στο οποίο θα δημιουργήσουν τα δικά τους μικρά πλοία από λευκό πηλό.

Τη συνάντηση, θα τιμήσει με την παρουσία του ο καλλιτέχνης Αντώνης Τζούμας, ο οποίος κατασκεύασε με μεράκι, αριστοτεχνική μαεστρία και πιστή ακρίβεια από ξύλο, μπρούτζο, χαλκό, χάλυβα κι άλλα υλικά, όλα τα καράβια της έκθεσης. Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να του απευθύνουν ερωτήσεις σχετικές με τη διαδικασία κατασκευής και να συζητήσουν μαζί του για την πορεία του στον χώρο του μοντελισμού.

Για τη συμμετοχή σας στο familytime απαιτείται δήλωση συμμετοχής και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από αυτόν, μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω.

Οι ανήλικοι επισκέπτες από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στον χώρο.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: 2310-991614 & education@teloglion.gr (Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-14.00) ή
Υποδοχή Τελλογλείου Ιδρύματος: 2310-247111 & info@teloglion.gr (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9.00-14.00, Τετάρτη 9.00-14.00 & 17.00-21.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00-18.00, Δευτέρα κλειστά)

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/ άτομο

Δεδομένων των συνθηκών για την αντιμετώπιση του Covid-19 και λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά αριθμός προτεραιότητας.
Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής προστασίας για εργαζόμενους και επισκέπτες στους χώρους εντός και εκτός κτιρίου.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Έναρξη
18/12/2021
Λήξη
18/12/2021
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
16.00