ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FAMILY TIME, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

#FamilyTime Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές τον Μάρτιο στο Τελλόγλειο!

18 Μαρτίου 2023

Περιγραφή

…Παρατήρησε προσεχτικά, άκου και έπειτα μοιράσου τις ιδέες και τις σκέψεις σου, ενώ εξερευνείς τις εκθέσεις του Τελλογλείου Ιδρύματος…

Σας περιμένουμε στο πρόγραμμα #familytime τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, να εξερευνήσουμε μαζί τις εκθέσεις «Ξεριζωμοί 1922-2022. Μαρτυρίες μέσα από την Τέχνη» και «Ιωάννα-Giovanna-Jeanne Spiteris/Σπητέρη».

Κατά τη διάρκεια του οικογενειακού μουσείο-εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά (ηλικίας 4-12 ετών) αλλά και οι συνοδοί τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο της τέχνης, μέσα από προσεχτικά επιλεγμένες δραστηριότητες που προϋποθέτουν και ενισχύουν τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη όλων των μελών της οικογένειας και της ομάδας.

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, 16:00-17:30, για παιδιά 4-7 ετών: «Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Ο γεωμετρικός πολύχρωμος κόσμος της Ιωάννας Σπητέρη επιστρέφει!»

«Ξεριζωμοί 1922-2022. Μαρτυρίες μέσα από την Τέχνη»: Στην έκθεση, το θέμα της προσφυγιάς, προσεγγίζεται σε δύο ενότητες μέσα από εικαστικά κυρίως τεκμήρια. Η πρώτη ενότητα σχετίζεται με την περίοδο της μικρασιατικής καταστροφής, η δεύτερη μεταφέρει το θέμα του Ξεριζωμού έξω από τα στενά τοπικά όρια της Μ. Ασίας και Ελλάδας σε πιο κοντινούς χρόνους, στο σήμερα. Τα παιδιά θα περιηγηθούν στις ενότητες της έκθεσης, θα εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, κι έπειτα στο εργαστήριο θα προσπαθήσουν να αποδώσουν με κάρβουνο, μελάνι και λαδοπαστέλ τις δικές τους εικόνες. Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά, θα απασχοληθούν περισσότερο με τα κεραμικά πιάτα που παρουσιάζονται στην έκθεση (Βαλσαμάκης και Αβραμίδης) και θα φτιάξουν τα δικά τους στο εργαστήριο.

«Ιωάννα-
GiovannaJeanne Spiteris/Σπητέρη»: Θα ταξιδέψουμε μαζί με τη γλύπτρια, από την Αθήνα, στη Βενετία κι έπειτα στο Παρίσι, ανακαλύπτοντας τις φάσεις της παραγωγικής της διαδικασίας, εντοπίζοντας τις διαφορές στα γλυπτά της έκθεσης. Τα πολύχρωμα γεωμετρικά γλυπτά, μας δίνουν την ευκαιρία να συζητήσουμε για έννοιες όπως το θετικό-αρνητικό στην τέχνη, την αφαίρεση, τον κυβισμό και τον εξπρεσιονισμό.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει μια ολιγόλεπτη εισαγωγή στη θεματική της έκθεσης υπό τη μορφή διαλόγου και ερωταπαντήσεων και μικρής διάρκειας εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν τα δικά τους μικρά γλυπτά και κατασκευές από χαρτόνι, αντλώντας έμπνευση από τις δομημένες γεωμετρικές πολύχρωμες συνθέσεις της γλύπτριας.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/ άτομο

Διάρκεια: περίπου 90 λεπτά

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2310991614 ή στο eduteloglion@gmail.com, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-16:00.

Έναρξη
18/03/2023
Λήξη
18/03/2023
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
16.00-17.30