ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Φύση: Κραυγές & Ψίθυροι ΙΙ / 18 Οκτωβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2023

18 Οκτωβρίου 2023 - 10 Δεκεμβρίου 2023

Περιγραφή

Σε αυτήν την εικαστική έκθεση με θέμα την κλιματική αλλαγή, θα παρουσιαστούν έργα από τις συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος, αλλά και έργα-δάνεια από άλλα μουσεία και συλλέκτες, στα οποία διακρίνεται η κλιματική αλλαγή λόγω των αλόγιστων ανθρώπινων παρεμβάσεων.

Ενδεικτικά θα παρουσιαστούν έργα των Κόντογλου, Φωτάκι, Φαεινού, Τσίγκου, Γεωργιάδη, Παπανελόπουλου, Σακαγιάν, Σκλάβου, Πατσόγλου, κ.ά. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο νερό και τα διάφορα φυσικά φαινόμενα, τα οποία δρουν ως πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες και εικαστικού διαλόγου με το κοινό. Τα παιδιά όλων των ηλικιών, θα κληθούν να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους μικρά έργα και αφηγήσεις, αντλώντας πληροφορίες από την έκθεση. Το θέμα της καταστροφής του περιβάλλοντος, των φυσικών καταστροφών, της ανθρώπινης παρέμβασης και των επιπτώσεών της, αποτελεί μια ανοιχτή πηγή διαλόγου με ποικίλες καλλιτεχνικές διατυπώσεις στο πέρασμα των χρόνων.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να παρατηρήσουν τον εκφραστικό πλούτο της καλλιτεχνικής δημιουργίας που παρουσιάζεται σε αυτή την έκθεση και να δημιουργήσουν τα δικά τους κολλάζ αντλώντας έμπνευση από τα έργα και την θεματική της έκθεσης. Παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για να ενημερωθείτε περαιτέρω ή να προσαρμόσετε το πρόγραμμα με βάσει τις διδακτικές ανάγκες σας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο 1,50 ευρώ ανά μαθητή/τρια για την συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας ώρας και στα 3 ευρώ ανά μαθητή/τρια για την συμμετοχή σε δίωρο μουσείο-παιδαγωγικό πρόγραμμα που καλύπτει αναλυτικότερα δυο εκθέσεις του μουσείου. Κάθε ξενάγηση, συνοδεύεται και από μικρής διάρκειας βιωματικής δράσης εικαστικού περιεχομένου, με έμπνευση από την εκάστοτε έκθεση. Τα υλικά, τα καλύπτει το Τελλόγλειο, εκτός αν χρειαστεί προσαρμογή της δράσης, έπειτα από συνεννόηση με τον/τους εκπαιδευτικούς.
  • Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να έχουν συγκεντρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου από τους μμαθητές και να το παραδίδουν στον αρμόδιο υπάλληλο του Ιδρύματος (μετρητά ή POS).
  • Ο μέγιστος αριθμός μαθητών σε κάθε ομάδα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 25. Κάθε σχολική ομάδα θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από τους εκπαιδευτικούς, η παρουσία των οποίων είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης. Οι σχολικές ομάδες δεν παραμένουν στους εκθεσιακούς χώρους ή στον προαύλιο χώρο, χωρίς την εποπτεία των συνοδών εκπαιδευτικών.
  • Για την εύρυθμη λειτουργία της ξενάγησης, οι σχολικές ομάδες θα πρέπει να είναι συνεπείς με τη συμφωνημένη ώρα του προγράμματος και να βρίσκονται στο χώρο υποδοχής τουλάχιστον 5’ πριν την έναρξή της. Πιθανή καθυστέρηση δε συνεπάγεται παράταση του χρόνου διεξαγωγής της.
  • Το Ίδρυμα δεν διαθέτει κυλικείο. Η κατανάλωση σνακ απαγορεύεται κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων παρά μόνο πριν και μετά τη διεξαγωγή τους, στον προαύλιο χώρο.
  • Το Ίδρυμα δεν διαθέτει χώρο parking. Τα σχολικά λεωφορεία έχουν χώρο προσωρινής στάθμευσης επί της Αγίου Δημητρίου, μπροστά στην είσοδο του ιδρύματος.
  • Παρακαλείται ο/η υπεύθυνος/η επικοινωνίας του σχολείου, να ενημερώσει έγκαιρα το Ίδρυμα σε περίπτωση ακύρωσης ή/και τροποποίησης της επίσκεψης, καθώς επίσης και σε περίπτωση μμεγάλης απόκλισης του αριθμού των μαθητών.
  • Τα μουσείο-παιδαγωγικά προγράμματα, πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09.00-14.00 & Τετάρτη: 09.00-14.00 & 17.00-21.00, Σάββατο, Κυριακή: 10.00-18.00.
  • Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω ενημέρωση παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο 2310 99 16 14 (Δευτέρα–Παρασκευή 08.30-16.30).

Σας περιμένουμε,
Με εκτίμηση,
Μπουντουρέλη Ελένη Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Έναρξη
18/10/2023
Λήξη
10/12/2023