ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Ραντεβού με καλλιτέχνες στην Οικία Τέλλογλου

08 Φεβρουαρίου 2017 - 15 Μαρτίου 2017

Περιγραφή

Ραντεβού με καλλιτέχνες του εικαστικού κόσμου της Θεσσαλονίκης στην Οικία Τέλλογλου από τον Φεβρουάριο του 2017: η ιστορική κατοικία του ζεύγους Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου στην πλατεία Αριστοτέλους ανοίγει και πάλι τις πόρτες της στο κοινό για να υποδεχτεί μία νέα δράση που στόχο έχει να φέρει σε επαφή γνωστούς δημιουργούς με το κοινό της Θεσσαλονίκης σε έναν ιστορικής σημασίας χώρο, όπου η τέχνη έχει αφήσει το πραγματικό της ίχνος.

Στο πλαίσιο της νέας δράσης, που θα γίνεται κάθε Τετάρτη, στις 19.00-21.00, δημιουργοί που εκπροσωπούν ολόκληρο το φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, σκηνογραφία, φωτογραφία, γλυπτική) θα παρουσιάζουν το έργο τους και στη συνέχεια θα συζητούν με το κοινό. Ως τα τέλη Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις κύκλοι παρουσιάσεων ανά τρεις καλλιτέχνες.

Στον πρώτο κύκλο συμμετέχουν: ο γλύπτης, αν. καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Γιώργος Τσάρας (8 Φεβρουαρίου), η ζωγράφος – σκηνογράφος, καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., Ιωάννα Μανωλεδάκη (15 Φεβρουαρίου) και ο καθηγητής Φωτογραφίας στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Γιώργος Κατσάγγελος (22 Φεβρουαρίου).
Τον δεύτερο κύκλο απαρτίζουν: ο ζωγράφος, γλύπτης και ψυχίατρος Παύλος Βασιλειάδης (1 Μαρτίου), ο καθηγητής Σκηνογραφίας στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Απόστολος Βέττας (8 Μαρτίου) και ο καθηγητής χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Μανόλης Γιανναδάκης (15 Μαρτίου). Θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμη καλλιτέχνες, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η οικία Τέλλογλου αποτελεί τμήμα του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Με απόφαση του Δ.Σ. του Τελλογλείου, το σπίτι αποκαταστάθηκε με τα περισσότερα αντικείμενα και έπιπλά του με μεράκι και σεβασμό στην προσωπικότητα των δωρητών και ιδρυτών του Τελλογλείου, Αλίκης και Νέστορα Τέλλογλου. Μετά την αποκατάστασή της, η ιστορική κατοικία με την εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και την πλατεία Αριστοτέλους από το ωραιότερο μπαλκόνι της πόλης άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στο κοινό την άνοιξη του 2016 και η νέα αυτή περίοδος της ζωής της, γεμάτη δράσεις τέχνης (μαθήματα, διαλέξεις, σεμινάρια, ξεναγήσεις) προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης για τη σειρά του νέου αυτού κύκλου παρουσιάσεων που θα γίνουν από τους εικαστικούς καλλιτέχνες στην Οικία Τέλλογλου και του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητο να γίνει εγκαίρως κράτηση θέσης από τους ενδιαφερόμενους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η καταβολή του ποσού θα πρέπει να γίνει πριν από την έναρξη κάθε κύκλου.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2310 991610 και 2310 247111.

Διάρκεια Εργαστηρίου: 8 Φεβ 2017 – 15 Μαρ 2017
Μέρα / Ώρα: Τετάρτη, 19.00-21.00
Κόστος Συμμετοχής (σε €): 30 ευρώ ανά κύκλο
Τοποθεσία: Οικία Τέλλογλου

Έναρξη
08/02/2017
Λήξη
15/03/2017