ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

STEAM Greece εργαστήρια επιστημών και ρομποτικής για παιδιά (4-6 ετών)

02 Μαρτίου 2019 - 11 Μαΐου 2019

Περιγραφή

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: “Οι μικροί επιSTEAMονες καινοτομούν στο Τελλόγλειο”

Η εκπαίδευση S.T.E.A.M. περιλαμβάνει τη συμπερίληψη της τέχνης (Art) στην αρχική S.T.E.M., ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και το σχεδιασμό. Η προσέγγιση S.T.E.A.M. προωθεί αποτελεσματικά τη δημιουργική, κριτική και αποκλίνουσα σκέψη στους παραδοσιακούς κλάδους S.T.E.M . Οι δεξιότητες των Τεχνών, όπως η ακριβής παρατήρηση, η αποτελεσματική συνεργασία, η κιναισθητική αντίληψη αποτελούν χρήσιμα (επιστημονικά) εργαλεία για τους θετικούς επιστήμονες προωθώντας την καινοτομία.

Οι Τέχνες στο σχολείο πρέπει να αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της ομαδικότητας και της πρωτοβουλίας και το θεμέλιο για τους πρωτοπόρους του αύριο… σήμερα. Δύο (εκπρόσωποι) του S.T.E.A.M. από την εποχή της Αναγέννησης μπορούν να χαρακτηριστούν οι Leonardo da Vinci kai Μιχαήλ Άγγελος, αν και είναι γνωστοί κυρίως ως ζωγράφοι και γλύπτες, εξίσου σημαντικές θεωρούνται οι αρχιτεκτονικές και μηχανικές αντιλήψεις τους γιατί δεν είδαν «όρια» μεταξύ των Τεχνών και των Επιστημών.

Η δράση με τίτλο «Οι μικροί επιSTEAMονες καινοτομούν στο Τελλόγλειο»φιλοδοξεί να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τα προγράμματα STEAM και τη Ρομποτική μέσα στους χώρους του Τελλογλείου. Ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι διττός. Κατά πρώτον να εκπαιδεύσει τα παιδιά στα καινοτόμα αυτά προγράμματα και κατά δεύτερον να τα φέρει σε επαφή με τον καθαυτό χώρο της τέχνης και γνώσης.

Εγγραφές ως 1 Μαρτίου στο 2310 247 11, για ερωτήσεις στο 2310 99 16 14

Ηλικίες: 4-6
Διάρκεια Εργαστηρίου: 2 Μαρ 2019 – 11 Μάιος 2019
Μέρα / Ώρα: Σάββατο 12.30-14.00
Κόστος Συμμετοχής (σε €):
100 Ισχύει έκπτωση 10% για: ανέργους, αδέρφια, εργαζόμενους του Α.Π.Θ., όσους επιλέξουν να εγγραφούν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια του ίδιου κύκλου, καθώς και σε όσους έρθουν με φίλο/η τους στο ίδιο εργαστήριο, του ίδιου κύκλου.

Έναρξη
02/03/2019
Λήξη
11/05/2019