ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΘΕΣΗ

Deconstructing Jeans

23 Ιουνίου 2016 - 10 Σεπτεμβρίου 2016

Έκθεση

Το τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας*, παρουσιάζει τα jeans ΑΛΛΙΩΣ στην έκθεση με τίτλο: Deconstructing Jeans

Μέσα από τη θεωρία της Αποδόμησης, οι φοιτητές προσεγγίζουν το Ένδυμα με καμβά το denim παντελόνι. Πειραματίζονται στην ανάπλαση ενός νέου ύφους μελετώντας το στυλ διάσημων Σχεδιαστών Μόδας. Τελικά επιδιώκουν μία νέα αισθητική προσέγγιση.

Τι κοινό έχει ο Balenciaga με τη Rei Kawakubo & o Dior με τον Martin Margiela? Μπορεί να αναγνωρίσει κανείς το στυλ τους μέσα από ένα αποδομημένο τζην?

Το σώμα αμφισβητείται, όπως και τα δεδομένα όρια του ενδύματος. Η σχέση σώματος–ενδύματος χτίζεται από την αρχή με αφετηρία το τζήν παντελόνι. Η τέλεια εικόνα της πρότυπης ομορφιάς ανατρέπεται μέσα από ακαθόριστα σχήματα και τον κατακερματισμό του συνόλου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 30 jeans ξαναφτιαγμένα αλλιώς, δημιουργώντας ένα καινούριο αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα καθώς και μια σειρά σχεδίων (sketchbooks) στα οποία περιγράφεται η διαδικασία της έμπνευσης και της δημιουργίας.

Φορέας διεξαγωγής/οργάνωσης: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ
Εγκαίνια έκθεσης: 23/ 6/2016.
Διάρκεια έκθεσης: έως 10/9/2016

Επιμέλεια:

Βενετία Κουτσού, Ενδυματολόγος – Σχεδιάστρια Μόδας, Καθηγήτρια Εφαρμογών.
Ελευθερία Στόικου, Visual artist, Εργαστηριακός Συνεργάτης του Τμήματος, Καθηγήτρια αισθητικής αγωγής στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

*Το τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης (Clothing Design & Technology) ιδρύθηκε το 1999 & είναι το μοναδικό στην Ελλάδα σ’ αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Ανήκει στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και βρίσκεται στο Κιλκίς.

Χορηγοί επικοινωνίας: TV100, FM100, ΕΡΤ3, enallaxnews, lavart, artnoisejazzradio

Έναρξη
23/06/2016
Λήξη
10/09/2016
Έναρξη
23/06/2016
Λήξη
10/09/2016