ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση εικαστικών εργαστηρίων παιδιών και ενηλίκων

09 Σεπτεμβρίου 2023 - 22 Σεπτεμβρίου 2023

Έκθεση

Περισσότερα από 200 έργα, από περισσότερα από 150 παιδιά (4-14 ετών) και ενήλικες, παρουσιάζονται στην έκθεση εικαστικών εργαστηρίων παιδιών και ενηλίκων

Ζωγραφικά, σχέδια, χαρακτικά, μικρά γλυπτά και κατασκευές εκτίθενται στον ισόγειο χώρο του Τελλογλείου. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να έρθουν να θαυμάσουν τα έργα από κοντά, σε μια μοναδική έκθεση με κέντρο την αγάπη προς την τέχνη!

Λίγα λόγια για τα εργαστήρια μας: Στόχος των εργαστηρίων, είναι να έρθουν μικροί και μεγάλοι, σε επαφή με την ιστορία της τέχνης και με την εικαστική παραγωγή, μαθαίνοντας να χειρίζονται διαφορετικά υλικά μέσα και τεχνικές. Τα εργαστήρια έχουν έναν κοινό θεματικό κορμό που εμπνέεται από ορόσημα της ιστορίας της τέχνης, σημαντικά έργα και θαυμαστούς δημιουργούς.

Τα παιδιά, αντλούν ιδέες από μια αστείρευτη πηγή γνώσεων και φαντασίας χτίζοντας τις δικές τους εικαστικές εμπειρίες μέσα στον μουσειακό χώρο, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο μουσείο.

Οι ενήλικες, εξερευνούν τις ικανότητές τους στο ελεύθερο σχέδιο, εξοικειώνονται με τους βασικούς τρόπους μετρήσεων και ογκοπλασίας, απελευθερώνοντας την δημιουργικότητά τους.

Τέλος, στην έκθεση θα δείτε και έργα παιδιών του Ομίλου «Μαθητές με Αγάπη για τη Ζωγραφική», της Β΄ Λυκείου του 2ουΛυκείου Ελευθερίου-Κορδελιού, τα οποία στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με το Τελλόγλειο, υιοθέτησαν έργο της συλλογής και το απέδωσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Οι συμμετέχοντες είναι από τον εαρινό και φθινοπωρινό κύκλο των εικαστικών εργαστηρίων 2022-2023.

Έναρξη
09/09/2023
Λήξη
22/09/2023
Έναρξη
09/09/2023
Λήξη
22/09/2023