ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΘΕΣΗ

PLACES Έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Παππά

07 Ιουνίου 2016 - 30 Ιουνίου 2016

Έκθεση

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών παρουσιάζει τη νεανική έκθεση της Αθηνάς Παππά με τίτλο Places. Το διάστημα 7 ως 30 Ιουνίου 2016 στον χώρο του Τελλόγλειου, η Αθηνά Παππά, παρουσιάζει ένα σύνολο έργων, το οποίο μας προσκαλεί σε ένα ονειρικό ταξίδι στα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας, μέσα από το προοδευτικό πέρασμα στα διαφορετικά σημεία παρατήρησης του εαυτού στον χώρο, αλλά και της αναζήτησης των κατευθύνσεων και των όψεων του μέσα σε αυτόν.

Η πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο Outside: Faux Religieux & Pop Symmetry αποτελεί ένα παιχνίδι ανάμεσα στον ορθολογισμό και στον μυστικισμό, σχολιάζοντας ταυτόχρονα την ύπαρξη της συμμετρίας σε κάθε έκφανση του παραπάνω νοητικού παιχνιδιού. Τη συμμετρία ως αριθμητικό λόγο οργάνωσης της εικαστικής επιφάνειας, αλλά και ως μανιχαϊστική αντίληψη των πραγμάτων, σύμβολο της κανονικότητας που μπορεί να εγκλωβίσει τη σκέψη. Η δεύτερη ενότητα, Inner and around: Colour Dipoles, αποτελεί μια πρώτη καταγραφή του χώρου σε συνδυασμό με τον εαυτό. Ο χώρος υπάρχει πολυδιάστατος, αφηρημένος και συγκεκριμένος, εσωτερικά ή εξωτερικά του νου, χωρίς όμως να διαταράσσεται η ενότητα και η συνοχή του. Η τρίτη και τελευταία ενότητα με τίτλο Beyond: Vintage Hybrid Sketches αντιπροσωπεύει και προβάλλει τα διαφορετικά στοιχεία του χαρακτήρα, τα οποία οπτικοποιούνται στα έργα, είτε ως μια απλή καταγραφή μιας διαδικασίας μεταμόρφωσης, είτε ως μια σύμπτυξη στοιχείων σε νέες ταυτότητες, μέσα από μια αισθητική εικονοποίησης των σκοτεινών παραμυθιών.

Η έκθεση σκιαγραφεί την ανθρώπινη φύση και υπόσταση μέσα από τις αντιθέσεις και τις συμπτύξεις που γεννά ο ίδιος ο νους και το όνειρο. “O στόχος είναι να καταλάβεις την έννοια του εαυτού σου, καθώς επεξεργάζεσαι την αντανάκλασή σου χωρίς όμως να αφήσεις το ψευδό-θεϊκό να σε επηρεάσει…’’, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η νέα δημιουργός.

Διάρκεια Έκθεσης: 07/06/2016 – 30/06/2016

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης θα ακολουθήσει οινογνωσία από το Κτήμα Λίγας με δοκιμή του λευκού κρασιού «Pata trava» στο ανανεωμένο καφέ TELO.

Χορηγός οινογνωσίας: Κτήμα Λίγας

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3 TV100, FM100, lavart, enallaxnews, artnoisejazzradio

Έναρξη
07/06/2016
Λήξη
30/06/2016
Έναρξη
07/06/2016
Λήξη
30/06/2016