ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά – Εργαστήριο Ζωγραφικής, Κατασκευής Κούκλας – Καραγκιόζη

Υποβλήθηκε στις 22. Ιανουάριος 2013 – 2:00.

Ηλικίες 6 – 8 // Σάββατο 10:00 – 12:00

Γνώριμοι ήρωες των παιδιών, ο Καραγκιόζης καθώς και οι νέοι φίλοι του, οι κούκλες, προσκαλούν τα παιδιά για ένα διαφορετικό ταξίδι στο χωροχρόνο. Με αφορμή την έκθεση «H Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου: ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική» που σε λίγες μέρες θα ανοίξει για το κοινό στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, οι μικροί μαθητές θα γνωρίσουν μέσα από τον Καραγκιόζη (αφήγηση σε μπερντέ) καθώς και την κατασκευή κούκλας (κουκλοθέατρο), μια αλλιώτικη Θεσσαλονίκη.
Τόσο ο Καραγκιόζης όσο και οι πάνινοι ήρωες, θα αποτελέσουν το συνδετικό κρίκο για την εισαγωγή των παιδιών στο περιεχόμενο και την φιλοσοφία της έκθεση. Στο εργαστήρι τα παιδιά θα κατασκευάσουν φιγούρες του Καραγκιόζη, θα παίξουν Καραγκιόζη και ο διαχρονικός λαϊκός ήρωας θα αποτελέσει τον ξεναγό τους προκειμένου να γνωρίσουν τα έργα τέχνης της συλλογής.
Ακολουθούν οι κούκλες, των οποίων η κατασκευή γοητεύει. Τα παιδιά παίζουν, δημιουργούν με papier mache, υφάσματα, πηλό και μια πλειάδα υλικών τους δικούς τους ήρωες. Μέσα από το κουκλοθέατρο γίνεται εισαγωγή στο θέμα της έκθεσης. Οι κούκλες συστήνουν στα παιδιά τους καλλιτέχνες που -μεταπολεμικά- αφήνουν το στίγμα τους στο εικαστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης.
Με απόλυτο σεβασμό στο παιδί δημιουργείται ένα εργαστήρι, στο οποίο η θεματολογία των εκθέσεων του Τελλογλείου αποκωδικοποιείται προσκαλώντας τα παιδιά να βιώσουν την τέχνη μέσα από το παιχνίδι.
Πληροφορίες:

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη
www.teloglion.gr τηλ. 2310991615, 2310994878, 2310247111 και 2310991611