ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά – Ζωγραφική – Ιστορία της τέχνης

Υποβλήθηκε στις 22. Ιανουάριος 2013 – 2:00.

Ηλικίες 10 – 12 // Κυριακή 12:30 – 14:30

Με αφορμή την έκθεση «Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου: ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική» που θα παρουσιαστεί στο Τελλόγλειο , το Ίδρυμα οργανώνει ένα νέο εκπαιδευτικό κύκλο για παιδιά, ο οποίος συνδυάζει τη ζωγραφική με την ιστορία της τέχνης. Μεγαλύτερη έμφαση στο δεύτερο κύκλο του εργαστηριού δίνεται στη μελέτη πάνω στο χρώμα καθώς και στη γνωριμία με τεχνικές της γλυπτικής και χαρακτικής.
Η θεματική του εργαστηρίου επικεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά διασκεδάζουν και συζητούν, αναλύουν τους πίνακες της έκθεσης, ζωγραφίζουν τα στοιχεία που τους γοητεύουν, πειραματίζονται με άξονα το σχέδιο και το χρώμα. Επιχειρούν να καταγράψουν στιγμές μιας πόλης που βρίσκεται σε κίνηση, τη γέννηση της σύγχρονης πόλης, αποτυπώνοντας σημεία-κλειδιά, όπως τα λιμάνια, όπου η ανθρώπινη εργασία-μόχθος αποτελεί βάση για την οικονομική ζωή. Κατανοούν τις πολυάριθμες ιστορίες που έχει εμπνεύσει η Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και τις αλλαγές στο αστικό τοπίο, στην οικιστική δομή, στην πληθυσμιακή σύνθεση που υπήρξαν θέματα έμπνευσης για τους καλλιτέχνες που εργάστηκαν στην πόλη.
Το μάθημα εστιάζει σε καλλιτέχνες που καθόρισαν μεταπολεμικά το εικαστικό τοπίο στη Θεσσαλονίκη.
Με συνέπεια στο πνεύμα του Ιδρύματος να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη, οι μαθητές καλούνται να καλλιεργήσουν τις ευαισθησίες τους, να σεβαστούν τις διαφορές τους και να κατανοήσουν τον κόσμο μέσα από τη χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης.

Πληροφορίες:

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη
www.teloglion.gr
τηλ. 2310991615, 2310994878, 2310247111 και 2310991611