ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης

17 Δεκεμβρίου 2015 - 19 Δεκεμβρίου 2015

Περιγραφή

Χώρος:
Αμφιθέατρο
Σας καλωσορίζουμε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης. Ένα επιστημονικό πεδίο που εμφανίζει εξαιρετική κλινική σημασία και εξελίσσεται συνεχώς. Η εξέλιξη αυτή συναρτάται με την εντυπωσιακή πρόοδο που πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια τόσο στην κατανόηση της μοριακής βιολογίας των όγκων, όσο και στις μεθόδους απεικόνισης και απεικονιστικής εκτίμησης της βιολογικής συμπεριφοράς τους, έτσι ώστε ο συνδυασμός αυτών να καθιστά την ογκολογική απεικόνιση μια τρέχουσα, διαρκώς ανανεωνόμενη πραγματικότητα.

Η μοριακή βιολογία των όγκων ιχνηλατώντας τα παθολογικά βιολογικά μονοπάτια που προάγουν την ογκογένεση δημιουργεί φάρμακα για στοχευμένη θεραπεία, που σε συνδυασμό με τις προόδους της χειρουργικής ογκολογίας και ακτινοθεραπείας οδηγούν σε εξατομικευμένες και αποτελεσματικότερες θεραπείες. Η σύγχρονη απεικόνιση πάλι, έχοντας ξεπεράσει με μεγάλη επιτυχία την πιστή ανατομική αναπαράσταση των παθολογικών εξεργασιών, κατακτά όλο και περισσότερες δυνατότητες παρακολούθησης του όγκου και εκτίμησης του αποτελέσματος ενός θεραπευτικού σχήματος, στηριζόμενη σε ποιοτικά, λειτουργικά και μεταβολικά χαρακτηριστικά.

Στο συνέδριο αυτό υπάρχουν θεματικές ενότητες όγκων που αναφέρονται σε κλινικά ενδεδειγμένους τρόπους επιλογής και εφαρμογής συνδυασμού θεραπευτικών σχημάτων για την αντιμετώπισή τους, αλλά και σε μεθόδους για την απεικονιστική παρακολούθησή τους. Θα συζητηθούν περιστατικά που αναδεικνύουν την ανάγκη προσέγγισης του ασθενή από ομάδα συνεργαζόμενων ιατρικών ειδικοτήτων (Ογκολογικά Συμβούλια). Θα αναφερθούν κατευθυντήριες οδηγίες και σύγχρονες τάσεις στην επιλογή όχι μόνον του θεραπευτικού σχήματος αλλά καιτης διαγνωστικής μεθόδου που θα αναδείξει την έκταση της βλάβης και θα παρακολουθήσει την ανταπόκρισή της στην θεραπεία απεικονίζοντας και ενδεχόμενες παρενέργειές της.

Τέλος, θα αναδειχθεί ο εξελισσόμενος ρόλος της επεμβατικής ακτινολογίας στη θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενούς και θα επισημανθούν οι παράμετροι οικονομικού κόστους.

Στο συνέδριο έχει συμπεριληφθεί περιορισμένος αριθμός ανακοινώσεων-ανασκοπήσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα,ώστε να παρουσιαστεί εμπειρία στην ογκολογική απεικόνιση στη χώρα μας.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης.

Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής
Ιωάννης Μπουκοβίνας Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικής Μονάδας Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Πρασόπουλος, Καθηγητής Ακτινολογίας Δ.Π.Θ

Οι Πρόεδροι της Επιστημονικής Επιτροπής
Σταύρος Εφραιμίδης, Ομ. Καθηγητής Ακτινολογίας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, Πρόεδρος Χ.Ε.Β.Ε., Χειρουργός

Συνημμένα:
DELTIO_SYMMETOXIS_-_DIAMONIS.pdf
TELIKO-PROGRAMMA.pdf

Έναρξη
17/12/2015
Λήξη
19/12/2015
Έναρξη
17/12/2015
Λήξη
19/12/2015