ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αφιέρωμα στη μνήμη της Ελένης Λαζαρίδου

12 Οκτωβρίου 2015

Περιγραφή

Χώρος: Αμφιθέατρο

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. διοργανώνει αφιέρωμα στη μνήμη της φίλης και ευεργέτιδος Ελένης Λαζαρίδου για να τιμήσει την ανιδιοτελή προσφορά της στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός, συγγραφέας, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΘ και Ιδρύτρια του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, η Ελένη Λαζαρίδου εξέφραζε με γενναιοδωρία, ακάματη συνέπεια και απόλυτη ανιδιοτέλεια την έγνοια της για τον πολιτισμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Άνθρωπος του πνεύματος, πρωτοστάτησε στην ίδρυση, πνευματική και υλική υποστήριξη πολλών ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, με κορύφωση τη δημιουργία του θεσμού «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος των Τεχνών Α.Π.Θ.

Το αφιέρωμα θα συνδυάσει λόγο, εικαστικές τέχνες, ποίηση και μουσική, τομείς στους οποίους αφιέρωσε τη ζωή της η Ελένη Λαζαρίδου.
Πρόγραμμα εκδήλωσης

Ομιλίες:
κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Καθηγήτρια Α.Π.Θ. και Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος των Τεχνών Α.Π.Θ.,
κ. Αντώνης Κούρτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη
κ. Μαργαρίτα Καλαφάτη, Υπεύθυνη του ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη
κ. Νικηφόρος Παπανδρέου, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας Α.Π.Θ. και Ιδρυτής της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης.

Ποιήματα και μουσικές για την Ελένη Λαζαρίδου.
Ένα μικρό αφιέρωμα από την Έφη Σταμούλη και τη Δόμνα Ευνουχίδου.

Έναρξη
12/10/2015
Έναρξη
12/10/2015