ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ” του Neil Simon από τη Θεατρική ομάδα ΑΤΑΞΙΑ

22 Απριλίου 2015

Περιγραφή

Χώρος:
Αμφιθέατρο
Την Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 7.00 μ.μ., η θεατρική ομάδα ΑΤΑΞΙΑ παρουσιάζει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών το έργο “ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ” του Neil Simon.

Σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας, το Κουλιέτσνικοφ, καταφθάνει γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες ένας νέος δάσκαλος. Σύντομα θα ανακαλύψει πως το Κουλιέτσνικοφ έχει κάτι το μοναδικό απ’ όλα τα μέρη της γης. Μια κατάρα πλανιέται πάνω απ’ το χωριό σαν θρύλος κι έχοντας χτυπήσει όλους τους κατοίκους του, τους έχει κάνει ηλίθιους. Ο νεαρός δάσκαλος θα έχει στη διάθεση του 24 ώρες για να εκτελέσει τα καθήκοντα του και να σπάσει την κατάρα, ειδάλλως θα χτυπηθεί κι αυτός απ’ την ηλιθιότητα. Κατάρα; Αυταπάτη; Δεισιδαιμονία; Πραγματικότητα; Ο Νιλ Σάιμον μέσα από αυτό το αστείο και διαφορετικό του έργο κατορθώνει να θίξει θέματα εξαιρετικά σύγχρονα.
Το έργο επικεντρώνεται κυρίως στην διαφορετικότητα και καταδεικνύει πως η επιβολή, η περιφρόνηση, o εκφοβισμός και οι κοινωνικές διακρίσεις, δεν κάνουν τους ανθρώπους πιο σημαντικούς. Αντίθετα, η καλοσύνη, η δύναμη της θέλησης, ο σεβασμός και η αγάπη είναι αυτά που διαφοροποιούν και κάνουν ξεχωριστούς τους ανθρώπους σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές βαθμίδες.

Εισιτήρια: 7 Ευρώ και μειωμένο 5 Ευρώ

Συνημμένα:
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.pdf

Έναρξη
22/04/2015
Έναρξη
22/04/2015